Κοτόσουπα για τις κρύες μέρες

Η αλήθεια είναι ότι γενικά ο καιρός την τραβάει τη σουπίτσα του. Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε την κλασική, αγαπημένη συνταγή κατά του κρυολογήματος, την κοτόσουπα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την κάνεις και οι περισσότεροι ως κοτόσουπα θεωρούν το φιδέ με το κοτόπουλο αλλά εμείς θα σου δώσουμε μια άλλη συνταγή. Είναι απλή, εύκολη και τόσο νόστιμη.

Πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε και να βάλουμε μπρος τα μαγειρέματα! 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κοτόπουλο ή 1 κιλό κοτόπουλο μπούτια και στήθος

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 2-3 καρότα

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1/2 φλ. αστράκι

  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση


Καθάρισε το κοτόπουλο και βάλτο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και τα καρότα-μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και σέλινο. Ρίξε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο και σε δυνατή φωτιά ξεκίνα το βράσιμο.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ξάφρισε με μια κουτάλα και άφησέ το για 1 ώρα να βράζει σε χαμηλή φωτιά. Αφού βράσει, με μια τρυπητή κουτάλα βγάλε το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Σούρωσε και το ζωμό σε βάλ'τον σε μια καθαρή κατσαρόλα.

 

Ρίξε στην κατσαρόλα με το ζουμί από το κοτόπουλο το αστράκι και τα καρότα. Πρόσθεσε αλάτι πιπέρι και βράστα για λίγα λεπτά. Στο μεταξύ, αφαίρεσε την πέτσα από το κοτόπουλο και ξεψάχνισέ το. Ρίξε το ψαχνό στην κατσαρόλα, πρόσθεσε και το χυμό από το λεμόνι, ανακάτεψε και τέλος. Έτοιμη, πεντανόστιμη κοτόσουπα!

Bonus Tips

Αν δε σου αρέσει το αστράκι, μπορείς να βάλεις κους κους ή ρύζι ή όποιο άλλο ζυμαρικό σου αρέσει.  Μπορείς να κάνεις την κοτόσουπά σου βελουτέ αν θέλεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λιώσεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο βούτυρο.

Πρόσθεσε αλεύρι και ξεκίνα να ανακατεύεις με γρήγορους ρυθμούς. Πρόσθεσε σταδιακά το ζωμό από το κοτόπουλο και επιπλέον 1/2φλ. κρέμα γάλακτος. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βράσει για 2 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ώρα να προσθέσεις το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και σιγόβρασέ το για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σούπα. Βελουτέ κοτόσουπα έτοιμη. Απλά η βελουτέ η σούπα δεν έχει το αστράκι.

Πηγή: www.ediva.gr